.webp)
Vizyonumuz ve Misyonumuz
Ülkemizde süt ürünlerinde kalite ve lezzet dendiğinde ilk akla gelen marka olmak, bu yolda tüm paydaşlarımız ve tüketicilerimiz ile büyüyerek, ülkemize değer kazandırmak.Süt işlemenin bir sanat olduğunu unutmadan, gelişen teknolojiden üretimin her aşamasında faydalanırken üretim sürecimizi tekdüzeleştirmeden tüm ürünlerimizi en sağlıklı ve lezzetli haliyle tüketicilerimize sunmaktırHikayemizin Özü
Hikayemiz, kurucumuz Mehmet Özışık’ın, 1978 yılında Balıkesir’in Büyükpınar köyünde taş duvardan ufak bir atölyede sezonluk koyun sütlerinden klasik beyaz peynir üretmeye başlamasıyla hayat bulur. Sütle hikayesine beş yaşında ailesinin koyunlarına çobanlık yapmasıyla başlayan Mehmet Özışık, askerlik yıllarına kadar çeşitli mandıralarda çıraklık ve kalfalık yaptıktan sonra 1978 yılında Balıkesir’in Büyükpınar köyünde günde 500 litre koyun sütü işleyerek başladığı yola her geçen sene işlediği süt miktarını artırarak 1981 yılında Tatlıpınar köyünde daha büyük bir işletmeye geçmesiyle devam eder.Peynirciliğe iyice ısınan ve büyümek isteyen kurucumuz o yıllarda peynirleri ve peynir ustalarıyla meşhur doğup büyüdüğü Kocaavşar köyünde kendisine ait mandırayı açar. Oğullarıyla işini kalite odaklı olarak her geçen gün büyüten Mehmet Özışık, 2001 yılında bugün hala üretimimizi sürdürdüğümüz Balıkesir il merkezinde bulunan modern tesisimizde üretime başlar. Bugün ustası olduğumuz Klasik Beyaz Peynir ana üretim kalemimiz. Bunun yanında Tulum Peyniri, Mihaliç Peyniri, Kaşar Peyniri, Çeçil Peyniri ve Tereyağı vb. 50’den fazla ürün çeşidimizle üretim ilk basamağından sofraya kadar her aşamada en yüksek kaliteyle sizler için en iyisini üretmeye devam ediyoruz.
Geleneksel Üretimi Teknoloji ile Buluşturduk.
Biliyoruz ki, peynirin lezzetini her şeyden önce sütün kalitesi oluşturur. Böylece bizler de yıllardan beri sadakatimizi, ilişkimizi koruyor, bildiğimiz ve güvendiğimiz süt üreticilerimizin kaliteli sütlerini topluyoruz. Güler yüzü ve titizliğini her zaman prensip edinen Mehmet amcamız, Ayşe teyzemiz hayvanlarını Balıkesir’in doğal meralarında özgürce yetiştirip kaliteli sütler elde ediyor. Kurduğumuz bu ilişki peynirlerimize öyle bir yansıyor ki; her biri birbirinden lezzetli peynirlere dönüşüyor. Biz yolumuza sadakat, sevgi ve emekle devam ediyoruz.
.png)
Tescilli Kalite, Tescilli Güven.
Peynir üretimi bugünlerin üretimine gelemeyecek kadar yaşlıdır aslında. Yaş almalıdır… Bu yüzden geleneksel üretimle yüzü güler, hep daha lezzetli olur. Bir şeyle ne kadar çok vakit geçirirseniz ne istediğini çok iyi anlarsınız. Biz de peynirlerimizle birlikte çıktığımız bu yolda hep bir şeyler öğrendik; hala öğreniyoruz. Mesela Mihaliç peyniri dinlendikçe güzelleşir, Kaşar peyniri eskiyse daha havalıdır. Beyaz peynir ne kadar olgunlaşırsa o kadar yöresel kokar sofralarda. Bizler de günümüz teknolojisini geleneksel üretimle birleştirerek lezzete lezzet katıyor, peynirlerimizdeki kaliteyi koruyarak üretim gerçekleştiriyoruz.Değer verdiğimiz, titizlikle üzerinde durduğumuz diğer husus da hijyendir. Tüm gıda güvenliği sertifikalarımızla birlikte idari düzenlemelerin koşullarına uygun üretimler gerçekleştiriyoruz. Sağlık kurallarına uyarak güvenilir bir üretime imza atıyoruz. Helal sertifikamızla güvenli ve sağlıklı gıdayı sofralarınıza güvenle sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

HELAL YÖNETİM POLİTİKAMIZ
-
ÖZIŞIK şirketi, hizmet performansımızı sürekli iyileştirmek amacıyla helal ve gıda güvenliğine ilişkin gıda teslimatı da dahil olmak üzere faaliyetimizin tüm alanlarında kalite amaç ve hedefleri belirleyerek birinci sınıf hizmet vermeyi taahhüt eder.
-
Performansımız düzenli olarak izlenmekte ve ölçülmekte ve sonuçlar yönetim tarafından geliştirilmiş müşteri hizmetleri sunmak için kullanılmaktadır. Sürdürülebilir sonuçlara ulaşma yaklaşımımızla tutarlı olarak, ilgili HAK helal ve gıda güvenliği mevzuatına ve OIC SMIC I:2019 tarafından belirlenen diğer ilgili gerekliliklere uymayı ve mümkün olduğunda bunları aşmayı taahhüt ediyoruz.
-
ÖZIŞIK şirketi, helal güvence, gıda güvenliği ve kalite yönetim sistemimizin gerekliliklerine uymayı ve etkinliğini sürekli iyileştirmek için müşterilerimiz, tedarikçilerimiz, yüklenicilerimiz ve çalışanlarımızla birlikte çalışmayı taahhüt eder.
-
ÖZIŞIK şirketi, kullandığımız bileşenlerin yetkili helal belgelendirme kuruluşları ve diğer ilgili düzenleyici kurumlar tarafından onaylanmasını ve işleme yardımcılarımızın, ekipmanımızın ve araç gereçlerimizin temiz ve helal olmayan içerik içermediğinden emin olarak helal düzenleme gerekliliklerini karşılamayı taahhüt eder.
-
Helal kurallara ilişkin tüm konulardan sorumlu, çeşitli departmanlardan temsilcilerden oluşan bir Helal komitesi kurulmuştur.
-
Üst yönetim ,tüm çalışanlar için inanç ve ibadet özgürlüğü sağlamıştır,çalışanlar namaz ve diğer ibadetlerini yerine getirmek için gerekli zaman ve diğer gerekliliklere kolaylıkla erişebilmektedir.
-
ÖZIŞIK şirketi, kalite politikamızın müşterilerimize, tedarikçilerimize, yüklenicilerimize ve çalışanlarımıza iletilmesini ve dağıtılmasını sağlamak için çalışacak ve uygunluğunun sürekliliğini sağlamak için periyodik incelemeye tabi tutulacaktır.

Yönetim Politikamız
-
Hammaddeden başlayarak, proses aşamalarında ve nihai üründe sağlık kurallarına, ilgili yasa ve tüzüklere uymak. Gıda güvenliği ile ilgili tehlikeleri belirlemek, değerlendirmek ve kontrolü sağlayarak hijyenik ürünler üretmeyi,
-
Gıda, Çevre ve Kalite ile ilgili tüm mevzuat, idari düzenlemeler, yasal sorumluluk ve standartlara uymayı,
-
Kullanılan teknoloji ve yardımcı faktörlerin kalite ve çevresel etkilerini göz önünde tutmayı ve gerekli tüm tedbirleri almayı,
-
Organizasyonun her kademesinde Gıda, Kalite ve Çevre gerekliliklerimize uygun ortak bir bakış açısı sağlamayı,
-
Tüm çalışanlarına eğitim ve açık iletişim imkânı sağlamayı,
-
Müşterilerimizin, tedarikçilerimiz ve tüm paydaşlarımızın mevcut ihtiyaç ve beklentilerini karşılayan kaliteli ve çevreci hizmetleri sunmayı,
-
Tedarikçileri ve müşterileri ile kazan kazandır prensibi ile iş birliği ve güven içerisinde çalışmayı,
-
Enerji ve doğal kaynakları optimum düzeyde kullanmayı, kirliliğin önlenmesini, atıkların azaltılmasını ve kaynağında ayrılarak maksimum geri dönüşümünü sağlamayı,
-
Tüm süreçlerini ve yönetim sistemleri uygulamalarını sürekli olarak iyileştirmeyi ve geliştirmeyi, gelişime daima açık olmayı,
-
Çevreye ve topluma olan duyarlılığı ile örnek olmayı,
